Book Tags & Tops

Reading challenge 2020

Singurul reading challenge la care particip de aproximativ 6 ani este cel de pe platforma Goodreads, unde îmi stabilesc anual un număr de cărți pe care îmi doresc să le citesc în decursul a 12 luni. Inspirată de bloggerii din afara țării, m-am gândit să lansez pe blog o provocare literară puțin mai diferită, ce curpinde 20 de cerințe. În mod normal sunt 53 de cerințe aferente fiecărei săptămâni din acest an, însă, fiind o ediție pilot pentru mine, am ales să reduc numărul acestora la 20.

Astfel, eu vă propun ca pentru fiecare cerință să încercați să găsiți câte o carte, chiar dacă un anumit titlu îndeplinește mai multe puncte din cele prezentate (de exemplu, este o carte populară și, în același timp, va fi ecranizată în 2020. În acest caz o să vă rog să nominalizați două titluri).

Aceste provocări literare reprezintă un veritabil suport și o sursă de inspirație bine venită atunci când vreți să vă diversificați lecturile sau când pur și simplu vă doriți să citiți mai multe cărți și nu știți pe care să o alegeți prima.

Imagini pentru reading challenge 2020"

  1. O trilogie
  2. O carte de debut
  3. O carte foarte populară
  4. O carte ce va fi ecranizată în 2020
  5. O carte scrisă de un autor român
  6. O carte de non-ficțiune
  7. O carte ce ți-a fost recomandată de cineva
  8. O carte cu peste 700 de pagini
  9. O carte al cărei titlu conține o cifră/un număr
  10. O carte pe care ai ales-o datorită copertei
  11. O carte  cuprinsă în topul New York Times Bestseller
  12. O carte cu mai puțin de 250 de pagini
  13. O carte interzisă
  14. O carte pe care o ai de mult timp în bibliotecă
  15. O carte nou apărută
  16. O carte împrumutată
  17. O carte scrisă de autorul tău preferat (pe care nu ai citit-o încă)
  18. O carte inspirată din fapte reale
  19. O carte scrisă de un autor celebru (de la care nu ai citit nimic)
  20. O carte publicată înainte de anul 2000

La finele anului voi reveni cu rezultatul acestui reading challenge, în care vă voi dezvălui câte cerințe am reușit să îndeplinesc. Vă încurajez și pe voi să faceți același lucru! Astfel, vom putea să schimbăm recomandări și idei, iar dacă vă place acest gen de provocare literară putem să creștem numărul de cerințe și să le diversificăm după bunul plac.


Cum vi se pare această idee? Sunteți dornici să acceptați provocarea literară pe care v-am lansat-o?

14 thoughts on “Reading challenge 2020

  1. Îmi place ideea ta și mi-ar plăcea să îndeplinesc acest reading challenger. Felicitări pentru inițiativă și sper să bifezi toate cele 20 de cerințe pe care le-ai propus. Un 2020 plin de lecturi numai una și una îți doresc.

    Liked by 1 person

    1. Mulțumesc! Pentru prima ediție am ales cele mai rezonabile cerințe, deci am încredere că până la finalul anului voi reuși să le bifez pe toate. Sper că vei accepta această provocare literară și că la final vom putea să ne împărtășim rezultatele. Îți doresc, de asemenea, un an plin de lecturi memorabile și îți mulțumesc pentru că îmi urmărești activitatea pe blog.

      Liked by 1 person

      1. Dacă rezonezi cu literatura clasică, atunci cerința respectivă nu ar trebui să constituie o problemă (dar eu nu o fac, așa că am fost nevoită să caut altceva). Personal, abia anul acesta mi-am făcut curaj să citesc seria Harry Potter (da, știu, să-mi fie rușine 🙈) și cum primele 3 volume au fost publicate inițial înainte de 2000, nu ar trebui să întâmpin dificultăți.

        Dacă ești în până de idei, recomand cu încredere următoarea listă: https://www.goodreads.com/list/show/17.Best_Books_of_the_Decade_1990_s

        Like

  2. O provocare, întradevăr! Încerc să răspund la cele 20 de cerințe, mai ales că una dintre ele este deja bifată. Am rezerve doar în ceea ce privește trilogia. Lecturi minunate!

    Liked by 1 person

    1. Mulțumesc pentru că ai acceptat provocarea mea! Dacă ai nevoie de recomandări pentru trilogii, nu ezita să-mi spui. Îți doresc un an plin de lecturi minunate și aștept cu nerăbdare să văd ce cărți vei alege pentru fiecare cerință.

      Liked by 1 person

  3. Îmi place foarte mult ideea, mai ales pentru că nu am încercat până acum un reading challenge 🙂
    Însă, nu am înțeles la ce se referă o carte interzisă și de asemenea m-ar ajuta și o sugestie pentru o carte bazată pe fapte reale. Thanks 🤗

    Like

    1. Mulțumesc pentru că ai acceptat provocarea mea 🤗

      O carte interzisă (după cum îi spune și denumirea) este o carte care, din diferite motive, a fost interzisă în anumite orașe/tări/regiuni. Printre cele mai populare titluri interzise se numără și: Harry Potter, Lolita, Codul lui Da Vinci, Fahrenheit 451, Twilight, Cele 50 de umbre ale lui Gray și multe altele. Aici găsești o listă foarte cuprinzătoare cu toate aceste titluri: https://www.goodreads.com/list/tag/banned

      Printre romanele inspirate din fapte reale se numără și următoarele: Seria Alina Marinescu – Monica Ramirez, Crima din Orient Express – Agatha Christie, Eu sunt Malala – Malala Yousafzai, Tatuatorul de la Auschwitz – Heather Morris, 12 ani de sclavie – Solomon Northup, Jurnalul Annei Frank – Anne Frank

      Like

  4. 1)Uneltiri întunecat
    2) Omul care a uitat să moară
    3) Mandrie și prejudecată
    4) Femeia de la fereastră
    5)Detectiva de ocazie
    6)Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor
    7)Destinul butonului
    8)Regatul aripilor și al pierii
    9) Zece negrii mititei
    10)Nestemata scobita
    11)Cum sa furi inima cu un sărut
    12) Si daca e adevarat
    13)Harry Potter și piatra filozofala
    14) Pisica lui Dalai Lama
    15 Aripi de brumă
    16)Marina-Zafon
    17)Vei fi acolo -Musso
    18)Crima din Orient Express
    19)Ultima scrisoare de drafoste
    20 Războiul nu are chip de femeie

    Like

Leave a comment