Wrap Up

Wrap up #20 – Cărți citite în luna noiembrie

Spre finalul anului precedent mi-am organizat timpul pentru lectură astfel încât să reușesc să citesc 6 cărți pe lună. Un număr modest și un obiectiv realizabil, care poate fi atins cu ușurință sau cu un minim de efort și de voință din partea oricui. După cum era de așteptat, nu m-am lăsat mai prejos și, în noiembrie (2019), am reușit să bifez cele șase cărți pe care mi le-am propus să le citesc lunar.

În general, pentru o experiență literară mai interesantă aleg să alternez mai multe genuri literare într-o lună. Astfel, în noiembrie am ales să citesc cărți din sfera genului thriller, romance și Young Adult. Trebuie să recunosc faptul că nu toate s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele, dar nu regret că mi-am rupt din timp pentru a le citi. Consider că, dacă nu aș citi și cărți mai puțin bune, atunci nu aș putea să le apreciez cu adevărat pe cele memorabile.

Și acum, fără alte introduceri, vă invit să descoperiți cărțile de care m-am bucurat în luna noiembrie a anului precedent.

Coșmarul de la Killman Creek – Rachel Caine (Recenzia AICI)

Imagini pentru cosmarul de la killman creek

În momentul în care mi-am propus să citesc Refugiul de la Stillhouse Lake, nu mă așteptam să dau peste un roman atât de captivant, care să-mi trezească interesul încă de la primele pagini. Când am pus mâna pe Coșmarul de la Killman Creek, al doilea volum din serie, nu mă gândeam că povestea o să mă răvășească atât de puternic din punct de vedere emoțional și că o să fiu incapabilă să las cartea din mână.

Coșmarul de la Killman Creek este un roman alert, condimentat cu situații imprevizibile și momente tensionate, care îți alimentează curiozitatea și-ți accelerează pulsul, iar pe parcursul lecturii ajungi să te întrebi dacă evenimentele relatate sunt doar rezultatul imaginației autoarei sau reprezintă chiar fragmente rupte din realitatea actuală, ascunse între copertele cărții.

Infernul lui Gabriel – Sylvain Reynard

Imagini pentru infernul lui gabrielSincer, nu știu ce a fost în mintea mea când m-am decis să citesc această carte.  Pur și simplu am aflat întâmplător că urmează să fie ecranizată și m-am decis pe moment să-i dau o șansă. Mare greșeală! A fost nevoie de un efort supranatural din partea mea pentru a nu renunța la această carte după 100 – 200 de pagini. În încercarea de a contura un roman de dragoste aparte, autorul a reușit să creeze o poveste dramatică și siropoasă, cu personaje lipsite de credibilitate și substanță. Nu aș putea să mă pronunț dacă Infernul lui Gabriel a fost mai bun sau chiar mai groaznic decât Cele 50 de umbre ale lui Gray (și nu are nicio legătură cu partea erotică).

Cert este că, după aproape 700 de pagini, m-am lămurit în ceea ce privește stilul și imaginația lui Sylvain Reynard, iar pe viitor voi ocoli intenționat cărțile scrise de acest autor.

Sunt cu ochii pe tine – Teresa Driscoll (Recenzia AICI)

Imagini pentru sunt cu ochii pe tine

Dragă Teresa Driscoll, sunt cu ochii pe tine încă din clipa în care editura Herg Benet a pulicat primul tău roman în colecția Passport. Sunt cu ochii pe tine din momentul în care am văzut coperta și am citit descrierea de pe verso, de când curiozitatea mi-a alimentat dorința de a face cunoștință cu personajele tale și, implicit, de a le afla povestea (și secretele).

Chiar dacă stilul autoarei nu a fost tocmai pe placul meu, mărturisesc că latura psihologică a romanului a fost de-a dreptul fascinantă, mai ales modul în care dispariția unei adolescente și-a pus amprenta asupra familiei, a prietenilor și a martorei din tren. Sunt cu ochii pe tine nu este un roman thriller memorabil, însă povestea conturată de autoare te va determina să-ți pui o mulțime de întrebări cu privire la oamenii din jurul tău și la intențiile pe care aceștia le ascund în spatele unor zâmbete prietenoase.

Înfruntarea – Rebecca Ross (Recenzia AICI)

Related image

Înfruntarea este suma a tot ceea ce înseamnă legături de familie, conflicte politice, loialități puse sub semnul întrebării și secrete întunecate ce amenință să schimbe cursul acțiunii. Atenția pentru detalii a fost și va rămâne mereu un punct forte al autoarei, indiferent dacă este vorba despre conturarea universului în care este plasată acțiunea sau despre schițarea caracterelor personajelor.

Ținând cont de faptul că am adorat primul volum din seria Destinul reginei, așteptările mele cu privire la continuarea romanului Ascensiunea au sporit în mod considerabil. Și cred că aici a fost problema: că așteptările mele nu au fost satisfăcute pe deplin. Am citit cu mare drag și interes cartea, am trăit intens fiecare emoție resimțită de personaje, însă, când am ajuns la final, am simțit că povestea e oarecum incompletă, ca și cum autoarea ar fi trecut cu vederea anumite aspecte care erau importante pentru mine (nu știu dacă asta are sens pentru voi).

Oscar și Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Imagini pentru oscar si tanti roz

 Pentru început, vreau să subliniez faptul că nu am plănuit să citesc această carte. Pur și simplu s-a întâmplat. Dar nu regret nicio clipă faptul că mi-am rupt din timp pentru a descoperi emoționanta poveste a lui Oscar, un băiețel de zece ani bolnav de leucemie.

Ideea metaforică de a trăi zece ani într-o singură zi mi s-a părut fascinantă, oferind iluzia de longevitate unui copil răpus de o boală necruțătoare, care mai are de trăit doar câteva zile. Autorul te face să conștientizezi cât de importantă este fiecare zi din viața ta și astfel ajungi să realizezi că nu trebuie să-ți pierzi timpul cu lucruri nesemnificative sau oameni toxici.

Oscar și Tanti Roz este ocarte scurtă, profundă și dureroasă, care nu poate fi explicată prin cuvinte. Ea trebuie citită și trăită de fiecare persoană pentru a putea fi înțeleasă pe deplin.

Primejdia plutește în aer – Zoe Aarsen 

48362268. sy475

Nu știu să vă spun cu certitudine ce anume a fost mai șocant pentru mine: faptul că această cartea mi-a întrecut cu mult așteptările sau că am stat până la 3 dimineața ca să o termin de citit, doar pentru ca apoi să tânjesc cu jid după următorul volum din serie.

Cinci adolescente decid să alunge plictiseala prin intermediul unui joc aparent banal, în cadrul căruia o persoană din grup le prezice celorlalte felul în care vor muri. Prezicerile înfiorătoare pe care le propune Violet cu lejeritate sunt atât de detaliate și de macabre încât reușesc să trezească mici suspiciuni pentru unele fete, dar, de dragul distracției, aleg să nu le acorde prea multă importanță. Odată semănată în mintea lor, sămânța îndoielii rămâne acolo și ajunge să înflorească odată cu moartea Oliviei. Coincidență sau nu? Oare acum există pericolul să se adeverească prezicerile și pentru celelalte fete?


Voi ați citit vreun roman din această listă? Dacă da, vă invit în secțiunea de comentarii pentru a-mi împărtăși părerile voastre. Dacă nu, vă încurajez să-mi recomandați o carte pe care ați citit-o recent și care v-a întrecut așteptările.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s