Cine sunt eu?

După cum probabil ai anticipat, Fata din bibliotecă este suma a tot ce înseamnă cărţi şi literatură; un proiect care până acum exista doar în mintea mea. După aproape 3 ani, timp în care am fost colaborator pentru un alt blog, a sosit momentul să materializez fata din bibliotecă, să-i ofer vocea de care are nevoie pentru a-și răspândi pasiunea despre cărți și altora.

Despre mine nu ar fi multe de spus. Mă numesc Teodora și am 22 de ani (aproape 23). Am început să citesc din plăcere (nu se pun cărțile obligatorii din tematica de la școală) de la 15 ani și de atunci nu am mai putut să mă despart de cărți. Le luam cu mine peste tot: la școală, la facultate, în oraș și acum la serviciu. Genurile literare preferate sunt fantasy și thriller, precum și cele hibrid (două genuri combinate într-o carte, de exemplu, romance și fantasy sau history și fantasy).

Seria care mi-a înrădăcinat dragostea pentru cărți și care a rămas consacrată pentru mine este Academia Vampirilor de Richelle Mead, pe care am citit-o de cel puțin 10 ori (fiecare dintre cele 6 volume. Nu glumesc.). De asemenea, această serie a avut și onoarea de a fi prima pe care mi-am cumpărat-o.

Pe lângă citit, îmi place ador să ascult muzică. Mereu cu căștile în urechi, aleg să mă detașez de tot ceea ce mă înconjoară și să mă abandonez ritmului și versurilor care îmi pătrund toată ființa. Dintre artiștii preferați aș vrea să îi menționez pe Carla’s Dream și Linkin Park.

Sunt o fire sociabilă, ambițioasă, perfecționistă și sarcastică. Contrar speciei feminine, urăsc shopping-ul, însă du-mă într-o bibliotecă/librărie și poți să te întorci peste 5 ore – tot acolo mă găsești. Îmi plac provocările – mai ales cele literare.