Unboxing

Unboxing #1 | Leda Edge

Știți care este cel mai minunat sunet pentru urechile unui bookaholic? Soneria telefonului. Da, știu că nimănui nu-i place să fie întrerupt sau deranjat în timp ce se delectează cu o carte, iar orice zgomot provenit din împrejurimi pare sâcâitor și aveți dorința arzătoare de a elimina sursa sunetului respectiv. Dar, cum pentru toate lucrurile există o excepție, nici cazul nostru nu se abate de la această regulă.

Deci, cum spuneam, cel mai minunat sunet este cel provenit de la soneria telefonului. Dar nu oricând. Doar într-un caz special. Când sună curierul. Să vă aducă un colet. Cu cărți. CĂRȚI!

Astăzi am avut o surpriză nemaipomentină din partea Editurii Corint. În jurul amiezii am primit un mesaj de la FAN Courier prin care eram anunțată că în cursul zilei de astăzi îmi va fi livrat un colet de la editură. Citesc mesajul de 10 ori ca să mă asigur că nu este o glumă, apoi iau o gură mare de aer și aștept. Cu toate că știam titlul cărților pe care trebuia să le primesc, eram mai nerăbdătoare ca un copil căruia i s-a promis o acadea dacă își mănâncă toate legumele. În cazul meu, așteptarea a luat sfârșit după vreo oră și jumătate, timp care mi s-a părut infinit. Dar în fine. Sună curierul că a ajuns. Ies afară și încerc să par cât mai normală, să îmi ascund reacțiile de bezmetică, care te duc cu gândul la o ființă care nu a mai văzut cărți în viața ei. Momentan mă descurc excelent. Aștept cu emoțiile clocotind în mine, amenințând să dea pe afară, până când domnul de la curier îmi înmânează pachetul și semnez pentru el. Și până aici a fost. Răbdarea mea și-a atins limita. După ce simt coletul în mâinile mele mă îndrept țintă în casă, destinația fiind camera mea. Desfac coletul cu grijă, să nu vătămez vreo carte. Ce descopăr îmi taie respirația. 

Trebuie să vă mărturisesc faptul că sunt mai frumoase în realitate, când le ai în mână și le simți coperta și mirosul specific de carte nouă. Am să vă las mai jos descierea fiecărui volum, urmând ca ulterior să revin cu o recenzie pentru fiecare. Dar, înainte de asta, doresc să mulțumesc editurii pentru deliciile literare pe care o să le savurez în zilele următoare!

Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni – Mackenzi Lee

Imagini pentru Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni

Henry „Monty” Montague a primit o educație aleasă, în speranța că va deveni un gentleman perfect. Tânărul este însă un spirit neîmblânzit, pe care nici șederile în cele mai distinse școli din Anglia, nici pedepsele aplicate cu încrâncenare de severul său tata nu reușesc să îl lecuiască de pasiunea pentru jocurile de noroc, băutură și idilele cu bărbați și femei deopotrivă. Pornit în Marele Tur al Continentului, împreună cu cicălitoarea, dar inteligenta lui soră mai mică, Felicity, și avându-l alături pe cel mai bun prieten al său, Percy, de care e îndrăgostit până peste cap, Monty şi-a propus să dea uitării toate constrângerile și să se distreze cum nu a mai făcut-o vreodată. Când însă dă dovadă de nesăbuință și își însușește un obiect misterios de la curtea regală franceză, călătoria de plăcere se transformă într-o aventură în toată regula, din care nu lipsesc tâlharii la drumul mare, pirații, secretele alchimice și întâmplările romantice.

Acum mă înalț (Saga cuceritorului, partea a II-a) – Kiersten White

Imagini pentru Acum mă înalț (Saga cuceritorului, partea a II-a)

După eșecul de a pune mâna pe tronul Valahiei, Lada Drăculea pornește să pedepsească pe oricine îndrăznește să i se pună de-a curmezișul în drumul ei presărat cu sânge. Plină de o furie arzătoare, străbate țara, însoțită de oamenii ei. Dar forța brută nu îi aduce Ladei ceea ce își dorește. Iar gândul la Mehmed, pe care îl poartă în adâncul inimii ei, continuă să o tulbure.

Ceea ce îi trebuie Ladei sunt subtilitatea și priceperea fratelui ei Radu. Dar Mehmed l-a trimis la Constantinopol, căci dorește controlul asupra orașului, iar Radu a căpătat însărcinarea nedorită de spion dublu în spatele liniilor inamice. Pentru prima dată în viață, Radu refuză rugămințile neașteptate ale Ladei pentru ajutor. Împărțit între lealitatea față de credință, de otomani și de Mehmed, el știe că nu îi datorează nimic Ladei. Dacă ea moare, el nu și-o va ierta niciodată – dar dacă el nu izbândește în Constantinopol, oare Mehmed îl va ierta vreodată?

În vreme ce națiunile se prăbușesc în jurul lor, frații Drăculea trebuie să ia o hotărâre: ce vor sacrifica pentru a-și împlini destinul?

Orașul de bronz (cartea întâi din Trilogia Daevabadului) – S. A. Chakraborty

Imagini pentru Orașul de bronz (cartea întâi din Trilogia Daevabadului)

Pășiți, fără teamă, în orașul de bronz, în Daevabadul cel clădit de făpturi mitice, unde djinn-ii din basmele arabe i-au construit o lume fascinantă, în care magia și miraculosul se împletesc cu intrigile politice și amoroase, iar fanatismul religios cu lupta de eliberare a celor oprimați din cauză că aparțin unei rase declarate impure, într-o poveste care va reuși să fie pe cât de pasionantă, pe atât de realistă.

„Urzeala tronurilor a lui George R.R. Martin se combină cu miraculoasele povești din O mie și una de nopți în acest roman despre Nahri, o tânără maestră în escrocherii din secolul al XVIII-lea, din Cairo, care descoperă că djinn-ii există și au construit o civilizație înfloritoare. […] Aventurile prin care ea trece alături de chipeșul daeva Dara sau în compania habotnicului, dar atât de inteligentului și mărinimosului prinț al djinn-ilor, Alyzaid, precum și finalul surprinzător au reușit nu doar să mă țină cu sufletul la gură, ci și să mă facă să trepidez de nerăbdare în așteptarea celui de-al doilea volum al TRILOGIEI DAEVABADULUI.” –  ADRIAN LIANG, The Amazon Book Review


După cum puteți observa în poză, fiecare dintre cele trei volume este în dublu exemplar. Asta vă spune ceva? Dacă nu, atunci am plăcerea să vă anunț că în perioada următoare voi organiza trei concusrsuri, fiecare dintre acestea având drept premiu un volum din cele prezentate în această postare. Pentru mai multe detalii cu privire la aceste consursuri, vă invit să urmăriți de aproape blogul, precum și pagina de facebook a acestuia.

5 thoughts on “Unboxing #1 | Leda Edge

  1. Cunosc sentimentul pe care îl ai când desfaci un colet cu cărți. Este înălțător. Lectură plăcută și aștept recenziile.
    Din tot ce ai primit singura carte care îmi face cu adevărat cu ochiul este „Orașul de bronz” deoarece…copertă.
    De Kiersten White sunt foarte dezamăgită și o consider autor pentru tinerii cititori din școala gimanzială, în timp ce „Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni” nu îmi inspiră deloc încredere că voi găsi ceva cu care să empatizez. Probabil că tot așa, aș încadra-o ca lectură de vacanță în școala generală.

    Liked by 1 person

    1. Nu am citit acea serie. Am citit doar volumul “Şi mă întunec” şi, personal, l-am adorat. Este un historical fantasy foarte bun, cu toate că nu apar creaturi supranaturale. Într-o oarecare măsură, seamănă puţin cu Blestemul câştigătorului. Drept urmare, aştept cu nerăbdare să citesc volumul 2.

      Like

Leave a comment